Ova vila se prodaje za samo 100kn, ali ima jedna kvakica

Posjedovanje vile je nešto što vrlo malo od nas ima privilegiju učiniti, ali većina nas sanja o tome. Zabavno je vidjeti kako se nakon dugog radnog dana vraćamo kući u bazen veličine olimpijske veličine, u bioskop i kućni kino. Jednostavno je tako loše da su tako skupo skupi!

Ali što ako saznate da možete imati dom veličine palače za manje nego što košta kupovanje večere? Biste li uložili?

U Montclairu, New Jersey, nedavno je na tržište stavljen 111-godišnji ljetnikovac koji može biti vaš po ukusno niskoj cijeni od 10 dolara! Ali, postoji jedan veliki ulov …

Većina ljudi sanja o posjedovanju vile. Zamišljanje života u kojem možete uživati u ogromnom bazenu, toplom jacuzziju i zatvorenom kinu jednostavno je zabava! Nedavno je u New Jerseyju na tržište nekretnina stigla lijepa palača 111 godina, a ona može biti sva vaša za 10 dolara! Da, točno ste pročitali: 10 USD. Ali, kako ćete saznati, postoji jedan ogroman ulov …

Nekretnina se nalazi u gradu Montclair, koje je živopisno prigradsko područje prepuno ljubaznih stanovnika. To je idealno mjesto za nekoga tko se želi smjestiti i odgajati obitelj. Nije iznenađujuće da se ljetnikovac čak nalazi na cesti koja se zove avenija Pleasant.

Godine 1906. rezidenciju je sagradio poznati lokalni arhitekt Dudley S. Van Antwerp. Dizajnersku praksu započeo je 1900. godine i izgradio je poznate zgrade poput Kongresne crkve Montclair Wachtung Avenue i Yacht Club u Baysideu, Long Island. Pa, što je dogovor?

Ova vila u kolonijalnom stilu sadrži šest spavaćih soba i tri i pol kupaonice. Također posjeduje privatni vanjski teniski teren i kuću s kolicima. Sama kuća ima skoro 4.000 četvornih metara, a udobno sjedi na dva i pol hektara zemlje.

S obzirom na veličinu i brojne pogodnosti, tržišna vrijednost iznosi 1,35 milijuna dolara. Iako to zvuči skupo, mnoge okolne kuće u Montclairu prodaju po toj cijeni. To je takvo područje.

Dom također ima neko važno povijesno značenje. Nekada je to bio prvi afroamerički sportaš koji je kapetan proslavljene nogometne reprezentacije Notre Dame, Aubrey Lewis. Na kraju je Lewis postao jedan od prvih crnačkih članova FBI-a.

Nažalost, Lewis je preminuo 2001. godine. Nakon njegove smrti, BNE Real Estate Group kupio je imanje i planirao graditi osam kuća na imanju. Ovaj je prijedlog, međutim, brzo prošao.

Razlog zašto se zaustavio u planovima BNE-a? Nakon što su nakon Lewisove smrti kupili dom i imovinu, sklopili su sporazum s povjerenstvom za očuvanje povijesne građevine Montclair da imanje sačuva zbog povijesnog značaja.

Zbog ovog štucanja u planovima gradnje, kuća se prodaje za tih 10 dolara! Zvuči previše dobro da bi bilo istinito. Posjedovanje, ovo lijepo prodaja za cijenu ulaznice za film? Ali tu se igra veliki ulov …

A što je točno ulov koji toliko kupaca okreće leđa ovom jednom u životu? Kako se to događa, dom se ne može zauzeti tamo gdje trenutno stoji. Tko kupi prebivalište, zapravo bi trebao premjestiti cijelu stvar na drugo mjesto.

Gradski dužnosnici Montclaira kažu da su odobrili zahtjev za podjelu pod strogim uvjetima da će se, nakon prodaje imovine, ona morati preseliti u drugo područje. Ako to učinite znači da svi pobjeđuju: povijesni značaj sačuvan, BNE Real Estate Group dobiva vrijedno zemljište na kojem će graditi svoje domove, a kupac je vlasnik velike kuće ol!

Ali postoje i drugi uvjeti koje mora ispuniti onaj tko kupi. Dom se mora premjestiti u roku od četvrt milje od trenutne lokacije, a kupac mora platiti sve povezane troškove koji nastanu zajedno s tim.

Prodavač nudi čak 10 000 američkih dolara onome kome ga kupi kako bi pomogao u premještanju troškova. U početku bi se to moglo činiti mnogo, ali kad se sve kaže i učini, ukupni napor preseljenja koštat će više od 200 000 dolara!

Premještajući troškovi nisu ni jedine stvari na koje kupac treba paziti. Budući da je dom toliko star, vrlo bi se mogli stvoriti azbestni problemi. Kupac mora ovo, kao i sve druge obnove koje treba napraviti, platiti iz svog džepa.

Laurena White, agentica za promet nekretninama Prominent Properties Sotheby's International Realty, rekla je CBS New Yorku u kolovozu 2017., „Pored premještanja, troškovi bilo koje vrste popravaka i obnove zahtijevali su odrađivanje prema povijesnim smjernicama. To je obično skupo. "

Carmen Warren, žena koja živi u susjedstvu ovog imanja, podijelila je svoja razmišljanja o situaciji. Rekla je: "Gdje će je staviti? Zašto bih željela kupiti tako veliku monstruoznost kuće i ne znam gdje bih je stavila? "Ona važi za to!

Iako je rijetko, selidba kod kuće tako intenzivna kao što to nije sasvim nečuveno. Julie i Randy Olson, bračni par iz Brook Parka u Minnesoti, preselili su se u cijelu kuću nakon što se vrijednost naglo drastično smanjila i nisu mogli osigurati zajam za izgradnju novog.

Srećom za Olsonove, njihov je kolega prodao njihov dom za jedan dolar kako bi se prilagodio budućem utočištu za divlje životinje. Olsonovi su preskočili priliku, pa su svoju kuću Brook Park preselili u zemlju za samo 22.000 dolara – djelić tržišne vrijednosti!

Iako ideja o preseljenju čitavog doma zvuči iscrpljujuće – i, iskreno, pomalo ludo – može biti financijski pamet ako znate kako to učiniti na pravi način. Za neke bi to zapravo bila razumna opcija.

Ako imate novac, investicija poput one u Montclairu itekako vrijedi. Posjedovali ste dom vrijedan 1,35 milijuna dolara – plus djelić povijesti – za nevjerojatno nisku cijenu. Sigurno će vas preseljenje vjerojatno koštati nekoliko stotina tisuća dolara, ali nakon što to konačno bude dovršeno, možete se odmarati i uživati u svom fantastičnom novom domu!

Ovo vam pokazuje da, kad zvuči previše dobro da bi bilo istinito, obično i jest!

Powered by Froala Editor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *